Общо 58.9% от българите похапват чипс вкъщи - сочи проучване на GFK за Централна и Източна Европа. Двете най-предпочитани марки в България са Chio - 62.7% и Chipi - 14.2, се казва в изследването.

Нашенци изяждат най-много чипс на седмица, веднага след тях се нареждат румънците. Последните предпочитат да е с вкус на пица (48.8%). Унгарците най-много харесват вкуса на сиренето (50.6 %). Чехите пък обичат чушката (48%).

И в четирите страни най-популярен остава соленият (натурален) чипс.

Сред любимите вкусове на българите са чесън с оцет, шарена сол, суджук и гъби. За първи път чипс с тези вкусове ще излезе на пазара у нас. Той се нарича „Чипи Домашни" и се пържи в 100% слънчогледово олио.

Вкусът на чесън с оцет, шарена сол, суджук и гъби са подбрани след проучване, проведено сред активни и работещи хора, на възраст от 20 до 45 г., в супермаркети у нас.