Гласуват "против" увеличението на капитала на "Международен панаир Пловдив АД"

444
Гласуват

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров упълномощи Валентин Груев, директор на Дирекция „Индустриални отношения", да гласува с всички притежавани от държавата акции по въпросите на насроченото за днес, 11 декември 2007г., извънредно общо събрание на Международен панаир Пловдив АД.

Представителят на МИЕ ще гласува "против" увеличаване на капитала на дружеството чрез издаване на нови акции. Както е известно, има решение на МС от миналата година, според което държавното участие в „Международен панаир Пловдив" АД не може да бъде под 51%.

С тази позиция на Министерството на икономиката и енергетиката държавата ще запази мажоритарния си дял в дружеството. Освен това дружеството е в забранителния списък по Закона за приватизация.

Представителят на МИЕ е упълномощен да гласува против предложените промени в предмета на дейност на дружеството, както и "против" приемане на промени в устава му, касаещи промяната на предмета на дейност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...