Глоба от 15 000 лв. наложи КЗК на Центрум Груп за нелоялна конкуренция

515

Комисията за защита на конкуренцията наложи три имуществени санкции по 5 000 лв., на „Центрум Груп” ООД, София, за извършени нарушения по чл. 32 и чл. 34 от ЗЗК. Комисията постанови прекратяване на нарушенията.

Производството е образувано по молба на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД и „Кеибълтел” ЕАД.

От края на 2006 г. Центрум Груп провежда рекламна кампания под надслов „ДОНЕСИ 100 ЛЕВОВ КУПОН, ДОБАВИ САМО 69 ЛЕВА !!!! ПОЛУЧАВАШ 12 МЕСЕЦА КАБЕЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ”.

КЗК установи, че участниците в кампанията не получават пълния пакет програми, които операторът предлага обичайно. От друга страна, обявената цена е под себестойността на рекламираната услуга.

Проучването показва още, че в резултат на разглежданата реклама, част от клиентите на молителите са прекратили договорите си.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че действията на Центрум Груп въвеждат потребителите в заблуждение, относно реалната цена на предлагания продукт. По този начин се създават реални условия за нарушаване на интересите на конкурентните фирми.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg