Глоба от 50 000 лв. на Просвета - София АД за увреждане доброто име на конкурент

529
Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 50 000 лв. на „Просвета - София” АД, за извършено нарушение по чл. 31, ал. 1, във връзка с чл. 30 от ЗЗК.

Производството е образувано по молба на „Бит и Техника” ООД, гр. Варна- специализирано издателство за учебници и учебни помагала. Дружеството е публикувало „Домашен бит и техника за 2 клас”. Учебникът отговаря на нормативната уредба и е одобрен от Министъра на образованието и науката.

„Просвета - София” АД е разпространило писма, до МОН, Великотърновския и Пловдивския университет, които съдържат необосновани обвинения към молителя. Използвани са неверни факти и определения, насочени към уронване на авторитета на „Бит и Техника” ООД.

КЗК счита, че подобно поведение противоречи на добросъвестната търговска практика и е в състояние да увреди доброто име и доверието към конкурентното предприятие.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg