Global Finance инвестира в CallPoint New Europe

578
Global Finance инвестира в CallPoint New Europe

Global Finance, чрез Global Bulgaria and Romania Growth Fund (Фонд „Растеж”), придоби миноритарно участие в CallPoint New Europe (CallPoint), дружество за аутсорсинг на бизнес процеси (AБП), разполагащо с многоезични центрове за обслужване на клиенти в София и Букурещ.

Дружеството е създадено в края на 2004 г. от Ксавие Марсенак и Филип Угринов, които имат богат опит в областта на бизнес консултациите и одита, натрупан във водещи международни компании. CallPoint се специализира в предоставянето на цялостно управление на процеси за компании в областта на финансовите услуги, комуналните услуги, пазарните изследвания, телекомуникациите и ИТ индустрията. Oсновните процеси включват: обслужване на клиенти, телепродажби, пазарни проучвания и техническа поддръжка.

За по-малко от 4 години опит, CallPoint успя да привлече големи международни клиенти като Vodafone, Tele2, Europcar, Renault Nissan, Групата Уникредит, Сосиете Женерал, Ей Ай Джи, Пощенска банка, Cofidis. CallPoint предоставя своите услуги предимно на немски, английски, френски, италиански, румънски, български, руски и унгарски езици, като предлага обслужване на общо 15 различни езика. Понастоящем CallPoint разполага с два центъра за работа с клиенти в София и Букурещ с повече от 300 служители.

Благодарение на финансирането от Фонд „Растеж” и опита на Global Finance в областта на бизнес услугите (напр. ICAP в Гърция и България), CallPoint има добри възможности за бързи темпове на растеж в този динамично развиващ се сектор. Плановете за бизнес развитие на CallPoint предвиждат откриването на нови центрове за обслужване на клиенти в областните градове на България и Румъния, както и навлизане на пазарите в съседните държави.

Global Finance е водещ фонд за дялово инвестиране в Югоизточна Европа, управляващ активи за над 850 милиона евро в 8 фонда, 520 милиона евро, от които са разпределени в три фонда в инвестиционен период на развитие.

Фонд “Растеж” e създаден през юни 2003 г. от Global Finance, съвместно с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) с капитал от 20 млн. евро. Фондът е насочен към фирми, които използват ефективно своите ресурси и са високо конкурентоспособни в своята сфера на дейност. Европейската комисия участва с 6,5 млн. евро във фонда чрез управляваната от ЕБВР Финансова схема за малки и средни предприятия (EU/EBRD SME Finance Facility).

Global Finance инвестира в България и чрез Global Emerging Property Fund, фонд за недвижими имоти с капитал от 150 млн. евро, както и чрез South Eastern Europe Fund, фонд за изкупувания с капитал от 350 млн. евро. Инвестициите на Global Finance в България включват дялове в: Euroins Insurance Group (EIG), ONDA, Телетек Груп, Типо Принт, Роял Патейтос и др.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg