Global Finance придоби мажоритарен дял в Типо Принт

792
Global Finance придоби мажоритарен дял в Типо Принт

Global Finance, чрез своя Фонд „Растеж” придоби мажоритарен дял в „Типо Принт”- водеща компания в областта на дигиталния широкоформатен печат. Дял в собствеността придобива и настоящия мениджър на компанията Крум Петков, който ще ръководи компанията и в бъдеще, а досегашният собственик Валентин Христов ще остане член на управителния съвет на дружеството.

Това е втората сделка от типа MBO – Management Buyout за Global Finance, при която дяловия инвеститор подкрепя мениджмънта на българска компания при откупуването й от досегашния й собственик. През 2005 г, чрез MBO Global Finance стана собственик на „Роял Патейтос”. И двете сделки са направени чрез фонд “Растеж”, който е насочен към малки и средни предприятия в България и региона.

Основните цели на инвеститора, за развитието на „Типо Принт”, са насочени към ускоряване темпа на растеж и пазарното присъствие на компанията, като са възможни и други придобивания. Плановете включват инвестиции в нови съвременни технологии с цел повишаване бързината и качеството на печат и обслужване на клиентите, както и развитието на нови бизнес направления.

„Високият темп на растеж в областта на външната реклама и широкоформатния печат, модерната производствена база и добрия управленски екип на „Типо Принт”ни поставят в благоприятна позиция да подпомогнем бъдещото развитие на компанията.” - така обосновава инвестицията Злати Христов, Инвестиционен мениджър в Global Finance, София. „Ще насочим усилията си в повишаване качеството на услугата и разширяване на дейността, както в страната, така и в региона.”

“Инвестицията от страна на Global Finance поставя началото на нов етап в развитието на компанията”, споделя Крум Петков, мениджър на „Типо Принт”. “Богатият практически опит и постижения на Global Finance ще ни дадат силата и самочувствието да реализираме успешно амбициозните ни планове за развитие на „Типо Принт”, добави той.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg