Глобиха дистрибутора на Pepsi със 101 хил. лв.

1287
Глобиха дистрибутора на Pepsi със 101 хил. лв.

Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение на Закона за защита на конкуренцията от страна на Куадрант Бевъриджис ООД и наложи имуществена санкция в размер на 100 854 лв.

Въз основа на фактите и направения анализ Комисията счита, че дружеството е нарушило забраната за нелоялно привличане на клиенти с организирането и провеждането на играта „Един за всички, всички до САЩ. Най-добрият клас отива в САЩ", като е обещало награда, надвишаваща цената на продаваната стока - продукт на марката Pepsi с повече от 15 минимални работни заплати за страната.

Общата стойност на наградата, 7-дневна екскурзия до САЩ за групово пътуване на 28 човека, възлиза на 99 330.56 лв. Практиката на КЗК при преценка стойността на груповите екскурзии като награди категорично сочи, че се отчита цялата цена на обещаната като награда екскурзия, така както е предложена в промоцията.

При определяне на санкцията Комисията е отчела факта, че кампанията обхваща целия национален пазар и е насочена към уязвима и неукрепнала социална група, както и оказаното съдействие от страна на ответното дружество.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg