Globul поиска от КРС допълнителен честотен ресурс

349
Във връзка с увеличаването на броя на абонатите си и с цел подобряване и разнообразяване предлаганите от компанията услуги, Globul поиска от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) допълнителен ограничен ресурс-радиочестотен спектър в обхват 900 MHz.

Предоставянето на допълнителния честотен ресурс, поискан от Globul, ще даде възможност на компанията за по-нататъшно модернизиране на мрежата и задоволяване на непрекъснато растящия трафик и потребностите на потребителите, в съответствие с най-добрите европейски бизнес-практики. Така ще се улесни и поетапното преминаване на услугите на компанията по стандарт UMTS в този обхват.

Съгласно Проекта за регулаторна политика за управление на радиочестотния спектър за граждански нужди, публикуван за обществено обсъждане от КРС миналата седмица, е видно, че в обхват 900 MHz е налице свободен ресурс.

Наред с това, Европейската комисия, както и КРС в своя Проект на регулаторна политика, предвиждат създаване на условия за облекчена регулация, както и възможност спектърът и в 900, и в 1800 MHz да бъде използван както за предоставяне на GSM и UMTS услуги, така и за други съвместими технологии за предоставяне на глас, данни и мултимедия.

Към настоящия момент Globul предлага обществени телефонни услуги на над 3.7 милиона потребители и благодарение на индивидуалния подход към клиента и разнообразието от услуги при най-добри цени и максимално високо качество само за първите девет месеца на 2007 г., броят на абонатите на компанията се е увеличил с 27% спрямо същия период на миналата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg