Глобяват Български пощи с 50 хил. лв. за злоупотреба с господстващо положение

393
Глобяват Български пощи с 50 хил. лв. за злоупотреба с господстващо положение

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 50 000 лв., на “Български пощи” ЕАД за извършено нарушение по чл. 18, т.1 от ЗЗК. КЗК постанови прекратяване на нарушението.

Производството е образувано по молба на “Артефакт” ООД, гр. София. Дружеството разпространява печатни издания чрез абонамент и извършва куриерски услуги. “Български пощи” ЕАД притежава господстващо положение на този пазар.

Комисията установи, че в периода 2005-2007 г. “Български пощи” ЕАД е реализирала загуби от разпространението на печатни издания за абонати, а установените цени за услугата не са покривали разходите. По този начин компанията е принудила своите конкуренти да търпят загуби и допринесла за прекратяването на дейността на някои от тях.

КЗК счита, че действията на ответното предприятие представляват злоупотреба с господстващо положение и противоречат на правилата на лоялната конкуренция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg