Глобяват Радио Веселина ЕАД с 30 000 лв. за нелоялна конкуренция

401
Глобяват Радио Веселина ЕАД с 30 000 лв. за нелоялна конкуренция

Комисията за защита на конкуренцията наложи две имуществени санкции на обща стойност от 30 000лв. на Радио Веселина ЕАД - Пловдив за нарушение на чл. 30 и чл. 34, ал. 7 от ЗЗК.

КЗК постанови прекратяване на нарушенията. Производството е образувано във връзка с потвърдено решение на Върховния административен съд. Молител по преписката е „Телевизия ММ” ООД, София. Дружествата са конкуренти на пазара за предоставяне на музикални телевизионни програми.

Комисията установи, че в периода 2003 г. – 2005 г. Радио Веселина ЕАД предлага на кабелните оператори безплатно право за излъчване на „Веселина ТВ”. В някои от случаите продължителността на безплатното разпространение е 24 месеца. Радио Веселина ЕАД безспорно е предоставяло своя продукт под неговата себестойност, без ограничение в излъчването.

КЗК счита, че действията на ответното дружество създават условия търсенето на разглеждания пазар да се формира въз основа на безплатното предлагане, а не въз основа на качествата на продуктите.

Подобно поведение противоречи на добросъвестната търговска практика и би могло да увреди интересите на конкурентите, в отношенията помежду им или с потребителите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Радио Веселина
# 0
22:08 | 21 August 2017
Глобили са радио Веселина за прекалено много чалга.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg