Глобяват СИС Индустрийс с 900 хил. лв.

942
Глобяват СИС Индустрийс с 900 хил. лв.

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 898 680 лв. на СИС Индустрийс ООД за неизпълнение на наложена временна мярка.

С определение от 2 юли 2009 г., подлежащо на незабавно изпълнение, КЗК наложи временна мярка - спиране на разпространението на рекламата на напитката Узаки Зорбас във всичките й форми и задължи дружеството производител, СИС Индустрийс ООД, в еднодневен срок от получаване на уведомлението да предприеме мерки за преустановяване разпространението на рекламата.

От установените факти и събраните доказателства е видно, че рекламата продължава да се разпространява и след наложената временна мярка със същото съдържание, което е мотивирало Комисията да постанови спирането й. Разпространението на рекламата се извършва освен пряко и по косвен път, чрез дружества, различни от производителя на напитката СИС Индустрийс ООД.

При определяне на санкцията КЗК е взела под внимание всички обстоятелства, свързани с нарушението, както и финансовото състояние на ответника, и е наложила санкция под средния предвиден в закона размер за неизпълнение определението, с което е наложена временната мярка.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg