Граждани нa ЕС ще могат да бъдат представители по индустриална собственост у нас

1201
Граждани нa ЕС ще могат да бъдат представители по индустриална собственост у нас

Правителството одобри промени в Наредбата за представителите по индустриална собственост, с които се регламентира правото на граждани на държава-членка на Европейския съюз, на страни по Споразумението за Европейско икономическо пространство или граждани на Швейцария да бъдат представители по индустриална собственост пред Патентното ведомство на България, съобщи правителствената информационна служба.

Правото им произтича от Директива 2006/123/ЕО относно услугите на вътрешния пазар, чиито разпоредби съдържат забрана за дискриминационни изисквания към доставчиците на услуги, свързани с националност и местожителство.

Според досегашните изисквания на наредбата представители по индустриалната собственост можеха да бъдат само български граждани, постоянно живеещи на територията на България.

Представителите съдействат и защитават правата и законните интереси на физически и юридически лица в областта на индустриалната собственост. Те задължително трябва да са вписани в регистър на Патентното ведомство.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg