"Гугъл" излиза на българския пазар на бизнес продукти

444

След като спечели крайните потребители, "Гугъл" се насочва и към бизнес клиентите. Представител на компанията за България и региона на Балканите, който ще предлага нейния бизнес пакет Google Enterprise Solutions, е новосъздадената в България".

Това съобщи в понеделник нейният изпълнителен директор Маркос Спанудакис. Компанията е част от гръцката група за информационни технологии и комуникации Computer SA, а отварянето на офиса в България съвпада с 25-годишнината от създаването на компанията, пише Дневник.

"Искаме да покажем на бизнеса и правителството и да използваме онова, което вече правим като технологии и продукти за обикновените потребители", обясни търговският представител на Google Enterprise Матю Ландег. Пълният пакет от услуги на Google Enterprise Solutions включва офис пакета Google Apps, който дава възможност за цялостно управление на комуникацията и взаимодействието между служителите в една компания, и офис търсачката Google Mini. Търсачката позволява претърсване сред 220 различни типа файлове (включително HTML, PDF, MIcrosoft Office и Adobe Illustrator ) в информационната мрежа на една фирма, в това число и в нейния публичен уебсайт, с обем до 300 хил. документа.

Търсенето се извършва на 28 различни езика, а необходимото време на намиране на търсената информация е под 1 секунда. Google Apps съдържа календар, имейл, начална страница на сайта, възможност за създаване и обмен на документи в реално време и т.н. Освен това решението се хоства от "Гугъл", така че няма хардуер или софтуер за изтегляне, инсталация и поддръжка.

В България партньори на " България" и респективно на Google, които ще представят нейните индустриални приложения, ще бъдат държавната фирма "Информационно обслужване" и "IBS България".

Гръцката "Computer SA" е сред 5-те най-големи компании в сектора в Гърция, която успешно работи по проекти в публичния сектор. От създаването си през 1982 г. досега се занимава с дизайн, разработка, инсталация и поддържане на ИТ решения. Един от най-големите й проекти през 2007 г. е "Онлайн полиция". Той представлява пълна компютризация на гръцката полиция и създаването на национална мрежа за обмен на данни. Проектът е на стойност 17 млн. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...