Хаджолов: Изключителни професионалисти напуснаха ДАНС

968
Хаджолов: Изключителни професионалисти напуснаха ДАНС

Българското Кемпо е универсално като бойно изкуство. То се дели на три - първо като бойно изкуство, второ като оздравително направление за хора с увреждания и в по-напреднала възраст, а третото направление - безопасност и оцеляване - от една страна самозащита и една по-специална част за специалистите от МВР и военнослужещите, каза Велин Хаджолов, бивш ръководител на спецзвеното за оперативно тактически операции в ДАНС.

След състезанието хората поздравяват с думата Чест. Това е понятието, което е върховна добродетел и то се взимат от сърцето. Ситуацията, в която бях поставен беше да си подавам оставката именно заради честта каза Хаджолов. Осветяването ми е факт макар и описателно. Това беше отговорност към екипа ми, се гордея с него и трябваше да напусна.. Хаджолов отказа да коментира дали е имал нещо общо със сайта "Опасните". Единственото, което каза, че в "Опасните" е имало споменати служители и разработки, които са били държавна тайна.

В България има една утвърдена традиция всеки нов началник да критикува предишната дейност на ведомството, каза той по повод на изказвания на новия ръководител на ДАС Цветлин Йончев. Цялата дейност на нашето звено е била насочена към националната сигурност. А тези показни акции са извършени с прокурорско постановление. Той неколкократно подчерта, че това което е писано в медиите отговаря само на 2% от истината. Ние работим преди всичко по превенцията преди да стане престъплението. Всички тези кафета, за които казваха на "на кафе в ДАНС свършиха голяма работа и предотвратиха престъпления. Аз съм работил 13 години в националната сигурност без да имам полицейска функция, но съм убеден, че ДАНС трябва да има полицейски правомощия. В момента се определя някаква тенденция и то в ГДБОП се съсредоточава много власт, това може да доведе до корупция, а това вече е опасно за държавната сигурност.

По тази начин ДАНС може да стане функция на служба в МВР, което е абсурд. В момента в ДАНС върви сложен процес, хората, които си дадоха оставките в ДАНС са изключителни професионалисти. Аз съм работил с тях, те в момента и като възраст сега са на върха на професионализма си. На въпрос дали Цветлин Йовчев е назначен за ръководител на ДАНС, за да се прикрият нарушения на бившия заместник по времето на Петко Сертов Иван Драшков, той каза че не може да коментира, но каза, че ако е така е много опасно.

Алексей Петров и Димитрина Захаринова, бившите съветници на Петко Сертов са изключителни професионалисти и те не са политически кабинет, а експертни. Те са едни от авторите на междуинституционалния модел за екипност и той вече действа на различни нива. Успяха да изградят качествена връзка между институциите и организациите. Ние с Алексей Петров сме били конкуренти в спорта. Аз се гордея, че сме работили заедно с Алексей Петров още от създаването на ДАНС.

Източник/Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg