Хенкел стартира свое производство в България

586
Хенкел стартира свое производство в България

След близо седемгодишна търговска дейност в страната, международният концерн за перилни препарати, козметика, материали за строителството и индустриални лепила Хенкел отвори свой завод в с. Мировяне край София.

На първия етап производството в завода ще включва сухи строителни смеси - строителни лепила, фугиращи смеси, шпакловки и замазки с марките Ceresit и Thomsit. По-голямата част от продукцията от Мировяне ще бъде предназначена за българския пазар. В региона на Централна и Източна Европа, Хенкел има подобни успешно функциониращи производствени звена в Полша, Унгария, Румъния, Сърбия, Украйна, Беларус.

Новият завод за сухи строителни смеси с марка Ceresit (Церезит) беше официално открит от министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, столичния кмет г-н Бойко Борисов, старши вице-президента на концерна Хенкел г-н Петър Руйнер и от немския посланик в България г-н Михаел Гайер.

На откриването присъстваха още топ мениджъри на инвестиционни и строителни компании в България, представители на браншови организации и политици.

Новият завод, който е част от бизнес направлението «Лепилни технологии», се простира на площ от 32 хил. кв. м, разполага с производствена част от над 1500 кв. м, собствена лаборатория и научно-развоен отдел. Към завода е изграден и Учебен център, в който ще се провеждат семинари, обучения и практически упражнения.

Инвестицията в завода до момента надхвърля 16 милиона лева, като за следващата година компанията предвижда нова инвестиция в производствените мощности и разширяване на асортимента от произвеждани продукти. Със свои средства Хенкел изгради също улична и водоснабдителна мрежа в района на производствената площадка, която беше дарена на Столична община.

“Изключително сме доволни от постигнатото до тук. С подкрепата и съдействието на българските национални и регионални власти, ние успешно реализирахме инвестиция в завод за строителни материали, който ще отговори на нуждите на динамично развиващия се строителен пазар и нарастващото ниво на инвестиции в недвижими имоти в страната. Новите производствени мощности дават възможност и за наемането на работна ръка от района, като само до момента са открити над 60 нови работни места”, каза г-н Петър Руйнер, старши вицепрезидент на Хенкел.

Хенкел Груп е мултинационална компания, която има над 55 хил. служители в 127 страни и заводи в над 60 страни по света. Компанията е водещ световен производител на лепила и строителни материали и има силни позиции в Европа в областта на козметиката и перилните препарати. През 2006 г. концернът отбеляза 130 години от своето създаване.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg