"Икономедиа" стартира нов портал - radar.bg

752
"Ikonomedia" стартира нов портал - radar.bg, портал от нов тип, разработен с уникална за България технология, която е създадена специално за проекта. Той индексира над 250 български интернет източници и предлага бърз достъп до всички новини, които излизат на български език в мрежата, като освен това ги подрежда, категоризира и може да ги показва спрямо интересите на всеки.

Именно това позволява на потребителите да четат само новините, които ги интересуват.
Освен специално разработения софтуер, radar.bg използва и иновационната технологията web 2.0.

„Интернет потребителите ще могат да се възползват от качествено нова идеология за ползване на необятната информация в глобалната мрежа”, обясни Сокол Соколов, създател на проекта за Радар. „За първи път в уеб се появява услуга, създадена специално за кирилица на базата на научни разработки, съществуващи единствено за най-обработвания в света английски език. ”

Проектът е разработван 5 месеца от екип на медийна компания "Икономедиа" и софтуерната фирма Etaligent. В последния месец бета-версията му е тествана от избрана група от около 300 потребители, чиято обратна връзка е използвана за подобряване на услугите и отстраняване на бъгове.

След официалния старт, radar.bg остава в бета вариант още две седмици, за да бъде тестван от много по-широка група потребители и да бъдат добавени всички инструменти, планирани за първия етап. Тогава ще започне и специално разработена комуникационна кампания и ще бъде представена новата визуална идентичност на проекта.

„Radar.bg е сайт, в който Вие определяте кои теми и новини са важни за Вас”, каза Ана Томова, мениджър на стартиращия проект. „Можете да създавате собствени страници и да ги подреждате. Индексирането става по теми и по ключови думи и няма опасност да прочетете една новина 10 пъти, тъй като технологията на сайта отсява само собствените новини от източниците.”

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg