Икономически форум ще се проведе на 26 и 27 ноември в София

707
Икономически форум ще се проведе на 26 и 27 ноември в София

Български икономически форум ще се проведе на 26 и 27 ноември в хотел Шератон в София. Организатор на събитието, което е под надслов "България 2009-2013 - икономически визии за европейско развитие", е едноименното сдружение Български икономически форум (БИФ). Събитието се провежда под егидата на Министерството на икономиката и енергетиката и със съдействието на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на труда и социалната политика, съобщиха за Profit.bg от организаторите.

Очаква се в конференцията да вземат участие над 600 представители на администрацията, бизнеса, неправителствения сектор и медиите.

Форумът ще бъде открит от министър-председателя Бойко Борисов. Освен него, участие в откриващата сесия ще вземат министърът на финансите Симеон Дянков, на икономиката - Трайчо Трайков, ръководителят на представителството на европейската комисия в България Зинаида Златанова, министърът на земеделието Мирослав Найденов, Петя Славова, председател на надзорния съвет на Инвестбанк и председателят на СД на Макметал Холдинг Иван Златинов.

Сесиите по време на тазгодишното събитие ще се проведат в три тематични направления - Финанси, европейски фондове; инфраструктура - енергетика, транспорт, телекомуникации; околна среда.

В рамките на първия поток ще се проведе дискусия, посветена на пазара на финансови услуги, където с презентации ще се включи финансовата компания Булброкърс. Ще бъде направено и представяне на следните програми на европейските фондове - ОП "Развитие на човешките ресурси, ОП "Конкурентоспособност на българската икономика", ОП "Регионално развитие", ОП "Околна среда", Програма за развитие на селските райони".

Във второто тематично направление, чиито домакин е Инвестбанк, ще се проведат сесиите "Енергийни проекти" и "Предизвикателствата при реализирането на инфраструктурни проекти".

Във втората сесия участие ще вземат от Геотехмин ООД, които ще представят предизвикателствата на публично частното партньорство в инфраструктурните проекти. Другите две теми са в областта на телекомуникациите - "Европейските фондове и разрешената държавна помощ в телекомуникациите" и "Развитие на широколентовия достъп в селските и слаборазвитите райони". Домакин е Spectrum Net, чийто изпълнителен директор Теодор Захов ще направи презентация за изграждането на пасивни оптични мрежи и предимствата, които носи това за малките население места.

Традиционният Еко-бизнес форум "Инвестиции в околната среда за по-добро качество на живот" ще се проведе като част от Български икономически форум. Това е темата на третия поток, чиито домакин е Макметал Холдинг. От дружеството ще представят успешни практики при разделното събиране и рециклиране на излезли от употреба електрически уреди, батерии и акумулатори и стари автомобили. От страна на бизнеса сред участниците в панелите ще бъдат още националната компания за разделно събиране на отпадъците ЕКОБУЛПАК, Финансова група Капман, Девня Цимент.

Първият ден на събитието ще завърши с официален прием, чийто домакин е Девня цимент. От италианската компания ще представят пред участниците във форума своят нов завод, който ще започне дейността си в началото на 2012 г.

Националната компания Индустриални зони пък е домакин на един от обядите в рамките на Български икономически форум, на тема Развитие на индустриалните зони в България.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg