Икономически престъпления в Ловешко за 11 млн. лв през 2009

759
Икономически престъпления в Ловешко за 11 млн. лв през 2009

От началото на годината чрез извършените икономически престъпления в Ловешка област са нанесени щети в размер на 10 925 143 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Регистрирани са общо 367 престъпления, една четвърт от които са документни, 12 процента са измами, 5.4 процента - престъпления в парично-кредитната система. До момента са разкрити 151 от престъпленията.

Най-много са икономическите престъпления в държавния и в частния горски фонд, измами при покупко-продажба на недвижими имоти, злоупотреби в банковата сфера, изготвянето на фалшиви дипломи за завършено образование. Корупционните престъпления са основно в сферата на здравеопазването, социалното осигуряване, образованието, горското стопанство и строителството.

Длъжностни лица в общинската служба "Земеделие" в община Троян чрез документи с невярно съдържание са извършили неправомерно възстановяване на 1600 дка земи и гори, като са нанесени щети за около 1 000 000 лева.

Собственик на фирма е декларирал неверни данни пред Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Ловеч, за да не плати данъци в размер на 43 000 лева.

Бивш кметски наместник е нанесъл щети на бюджета за 29 000 лева при нотариални заверки на документи с невярно съдържание.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg