Икономическите условия в сектор Горива се влошават

1055
Икономическите условия в сектор Горива се влошават

Преди около седмица г-н Танов каза, че след девет месеца пребиваване в митниците смята, че почти няма фирма в сектор "Горива", която е в белия сектор. Според него всички фирми в сектор "Горива" са в сивия сектор, т.е. действат незаконно.

С пълно право се обидихме,защото асоциацията обединява най-големите легитимни производители и търговци на горива. Тези фирми, които снабдяват 79% от българските граждани с горива, течни горива, газ пропан бутан, включително и природен газ".

Това заяви Андрей Делчев, председател на българската петролна и газова асоциация. Той допълни:

„Българската петролна и газова асоциация наистина обединява най-големите фирми в този бранш, това са фирмите, които, от създаването на асоциацията се опитват да наложат еднакви правила за всички на този пазар под лозунга, че онова, което е добро за обществото, то е добро и за бизнеса. Нашите интереси в тази посока изцяло съвпадат с интересите на държавата, защото всяка форма на нелоялна конкуренция ощетява както гражданите, така и бизнеса. (...)

Когато говорим за изявление на шефа на митниците, с което той визира незаконност в тази търговия, буди недоумение факта, че всъщност реакция няма. Той е контролният орган, който би трябвало да предприеме съответните мерки, ако той смята, че целият бизнес е сив, то тогава системата му на контрол не работи".

Андрей Делчев заяви, че изказването на Танов буди недоумение, но все пак няма да го съдят за клевета.

"Това, към което се стремим, е да имаме цивилизован подход в бизнес отношенията си. Второ и по-важно, ние търсим среща не с генерал Танов, такива срещи ние получаваме и след тях нищо не се случва.

Опитваме се да се видим с министър-председателя и с министъра на финансите, че икономическите условия в сектор „Горива", който е един от сериозните сектори в икономиката се влошава, че се налагат тежки мерки, които водят до невъзможност да бъдат изпълнени, респективно риск за операторите в този бранш да изгубят лиценза си. Налага се една ситуация, която наистина утежнява условията за бизнес".

Източник: бТВ

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg