Имаме 60% по-нисък БВП на човек от населението, отколкото средната величина в ЕС-27

789
Имаме 60% по-нисък БВП на човек от населението, отколкото средната величина в ЕС-27

България и Румъния имат БВП на човек от населението си през 2006 г. с повече от 60 на сто по-нисък отколкото е средната величина за ЕС-27. Това показват данни Евростат, разпространени от Националния статистически институт.

Предварителните оценки за 2006 г. показват, че БВП на човек от населението, изразен в стандарти на покупателната способност, варира от едно до повече от седем пъти в 27-те страни-членки на ЕС.

Индексите на физически обем на реален БВП на човек от населението в Люксембург е повече от два и половина пъти по-висок от средния за ЕС-27. Ирландия е почти 40 на сто над средното ниво, докато Дания, Нидерландия, Австрия и Белгия са около 20 на сто над средното за ЕС-25 ниво.

Великобритания и Швеция са 15 на сто над средното ниво, а Финландия, Германия и Франция са 10 на сто над средното ниво.

Кипър, Гърция и Словения се разполагат на нива, които са между 5 и 15 на сто по-ниски от средното за ЕС ниво на БВП. Чехия, Малта и Португалия показват около 20-25 на сто по-ниски нива на БВП, а Естония, Унгария, Словакия, Литва, Латвия и Полша - между 30 и 50 на сто по-ниски нива от средното за 27-те членки на ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg