Имигрантите у нас се назначават на работа само в определени райони

392
Имигрантите в България (и в Швейцария) се назначават на работа само в определени райони според глобалния доклад на Международната организация на труда(МОТ) за равнопоставеността на работното място за 2007 г.

Сигналът е доста общ и бегъл - от чуждестранен източник, тепърва ще го проучваме, каза Пламенка Маркова, национален координатор на МОТ в България, при представянето на доклада в Националния пресклуб на БТА.

Страната ни е спомената и със случай на дискриминация по малцинствен признак - отказана е работа на ром заради етническата му принадлежност. Той е завел дело и го е спечелил.

Според доклада към традиционните форми на дискриминация в областта на труда по етническа и религиозна принадлежност се добавят нови - по възраст (в двата полюса), сексуална ориентация, нездравословен начин на живот - например Световната здравна организация отказва да назначава пушачи, генетично предразположение към високо кръвно налягане, затлъстяване, нервно-мозъчни заболявания и други. Трудно си намират работа и хората с увреждания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg