Информационните КИОСК–терминали вече са актуализирани

728
Информационните КИОСК–терминали вече са актуализирани

Информационните КИОСК–терминали във всички териториални дирекции (ТД) на Националната агенция за приходите (НАП) вече предлагат на гражданите актуализирана данъчно-осигурителна информация.

Чрез тях бързо и лесно може, след въвеждане на ЕГН или ЛНЧ (личен номер на чужденец), да се направи справка за здравното осигуряване на лицето, да се провери наличието или липсата на задължения. Чрез терминалите също може да се получи информация от Публичния регистър на задължените по ЗДДС лица, информират от НАП.

С електронното устройство се работи много лесно и от него могат да се научат адресите и телефоните за контакти на всички териториални дирекции на НАП и техните банкови сметки. Може да се открият също и кодовете за видове плащания към бюджета по републиканските данъци, за вноските за Държавното обществено осигуряване, за здравно-осигурителните вноски, за

Допълнително задължително пенсионно осигуряване, за Фонда за гарантиране на вземанията на работниците и служителите, за Учителския пенсионен фонд и за местните данъци и такси.

КИОСК терминалите показват и по-важните дати от данъчно-осигурителния календар. Класификаторът на професиите се визуализира на екрана в удобен табличен вид. Гражданите могат да се запознаят с правата си в Хартата на клиентите на НАП, условията за използване на нейния единен информационен телефон 0700 18 700 и да видят образователни филми.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg