Инфраструктурните обекти в София с множество нарушения

914
Инфраструктурните обекти в София с множество нарушения

Проверката на инфраструктурните обекти в София е констатирала нарушения на общинските разпоредби, съобщи БНР. Със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова комисия проверява от средата на септември строителните обекти на метрото, канализационните колектори и други общински инфраструктурни обекти.

За 10 дни комисията е извършила проверки на 21 обекта - новостроящите се станции на метрото, канализационните колектори по бул. "Черни връх", ул. "Бяла черква" и "Банско шосе", ремонтът на бул. "Брюксел" и корекция на коритото на р. Владайска.

Според проверяващите до този момент могат да се направят няколко констатации, които са валидни за почти всички обекти. На повечето строителни обекти не са изградени инсталации за почистване на ходовата част на излизащите от тях автомобили, почти всички строителни обекти не са цялостно оградени съгласно изискванията на нормативните документи, строителните площадки и местата от тях, по които се движат превозни средства, не се оросяват, вследствие на което се получава силно запрашаване.

Освен това комисията е констатирала, че на повечето строителни обекти не се спазва въведената временна организация на движението с изградените вход/изход, пътна и светлинна сигнализация.

Преди последната проверка служители от Столичния инспекторат многократно са посещавали проверените сега обекти. Общият брой на съставените актове тогава е бил 11, 28 са написаните констативни протоколи и събраните глоби с квитанция са за общо 3000 лева.

Наложените санкции тогава са били за замърсени места за обществено ползване, за липса на плътна ограда, натрупване на строителни отпадъци извън обекта и строителната площадка, непочистване на прилежащите територии след края на строителните работи, извършване на строителни работи на обекти, когато от дейността се получава силно запрашаване на околното пространство, без да се използва оросяване, както и за излизането на транспортни средства на уличните платна с непочистена от кал ходова част.

При сегашната проверка не се налагат санкции, а за констатираните нарушения се уведомяват строителните обекти.

Проверката, разпоредена от Фандъкова, започна след като на 7 септември велосипедистка загина, блъсната от камион, който извършвал маневри на пътното платно при обекта "Метростанция "НДК".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg