Иновативно образование на световно ниво предлага столично училище

1220
Иновативно образование на световно ниво предлага столично училище

© Американо-английска академия

„Заедно в партньорство за качествено образование на световно ниво!“ – с тези думи завърши церемонията по откриването на учебната година в Американо-английската академия в София.

Принципалът на училището Доминик Велоситер и Елисавета Илиева, директор на българската програма, по стар български обичай плиснаха вода пред учениците и им пожелаха успех през новата учебна година.

В своето приветствено слово Велоситер отново припомни основните ценности, в които се възпитават учениците на училището – уважение, инициативност, равенство и свобода. Тя подчерта, че качественото образование е продукт от партньорството между учители, родители и ученици.

През учебната 2017/18 година в Американо-английската академия ще се обучават над 250 ученика – от детска градина до 12 клас.

Учениците от чужди националности са предимно деца на дипломати и се обучават в интернационалната програма на училището изцяло на английски език съгласно американските образователни стандарти Common Core.

Българските деца се обучават по иновативна билингвална система, която се основава на български и американски образователни стандарти и практики. Съответно с това учебните часове в билингвалната система протичат на български и английски език.

Интернационалното училище отвори врати на 15 септември и посрещна ученици от четиридесет различни националности в сградата си край Горни Лозен.

По традиция церемонията се проведе на открито и завърши с политането на бели гълъби – символ на толерантност, разбирателство и единство между учениците от различни националности.Предлагаме ви уникална 3D панорама от първия учебен ден в Американо-английската академия, която можете да разгледате с помощта на стрелките за навигация:

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg