Иновативно образование на световно ниво предлага столично училище

1311
Иновативно образование на световно ниво предлага столично училище

© Американо-английска академия

„Заедно в партньорство за качествено образование на световно ниво!“ – с тези думи завърши церемонията по откриването на учебната година в Американо-английската академия в София.

Принципалът на училището Доминик Велоситер и Елисавета Илиева, директор на българската програма, по стар български обичай плиснаха вода пред учениците и им пожелаха успех през новата учебна година.

В своето приветствено слово Велоситер отново припомни основните ценности, в които се възпитават учениците на училището – уважение, инициативност, равенство и свобода. Тя подчерта, че качественото образование е продукт от партньорството между учители, родители и ученици.

През учебната 2017/18 година в Американо-английската академия ще се обучават над 250 ученика – от детска градина до 12 клас.

Учениците от чужди националности са предимно деца на дипломати и се обучават в интернационалната програма на училището изцяло на английски език съгласно американските образователни стандарти Common Core.

Българските деца се обучават по иновативна билингвална система, която се основава на български и американски образователни стандарти и практики. Съответно с това учебните часове в билингвалната система протичат на български и английски език.

Интернационалното училище отвори врати на 15 септември и посрещна ученици от четиридесет различни националности в сградата си край Горни Лозен.

По традиция церемонията се проведе на открито и завърши с политането на бели гълъби – символ на толерантност, разбирателство и единство между учениците от различни националности.Предлагаме ви уникална 3D панорама от първия учебен ден в Американо-английската академия, която можете да разгледате с помощта на стрелките за навигация:

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...