Интернет сайт подпомага малките и средни предприятия у нас

416
Интернет сайт подпомага малките и средни предприятия у нас

Интернет сайт предоставя експертна информация за финансирането и функционирането на малките и средните предприятия в България.

Сайтът www.informoney.org е поддържан с финансовата подкрепа на Американската агенция за международно развитие (USAID) и е част от инициативите по програмата на агенцията "Развитие на бизнеса и търговията".

Резултатите от приключилата през септември т. г. над тригодишна програма бяха представени днес. 4 100 000 долара са отпуснати от USAID по програмата, чиято основна цел е увеличаването на конкурентоспособността чрез засилване на публично-частния диалог и предоставяне на помощ за икономически сектори в България.

Сайтът предлага консултантски услуги и услуги за стартиращи предприятия, предоставяни от експерти, както и линкове към дефинициите на бизнес и финансови термини, образци на бизнес практики, новини и информация за бизнеса, отговори на най-често
задаваните въпроси, форум за обмен на идеи между потребителите на портала.

36 бизнес организации са получили малки грантове на максимална стойност 5 000 долара за свои новаторски проекти по програма "Развитие на бизнеса и търговията", съобщиха от USAID. Проектите са насочени към развитието на капацитета на организациите да предоставят услуги на своите членове, на организирането на форуми за подкрепа на бизнеса и на информационни кампании.

12 български софтуерни фирми и фирми в областта на информационно-комуникационните услуги са получили помощ по програмата за придобиване на международно признатия сертификат за качество CMMI.

Друга инициатива по програмата е разработването на независимата марка за качество "Автентична България". Чрез нея са подпомогнати 92 малки семейни хотели и къщи за гости да подобрят туристическите си продукти.

Програмата е съдействала също на Министерството на икономиката и енергетиката при подготвянето на изменения в Закона за инвестициите, както и при изготвянето на оценки за регулаторното въздействие на три закона с отношение към предприятията в България. Програмата е разработила също комуникационна стратегия за повишаване на обществената информираност за работата на Съвета за икономически растеж.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg