Инвестират 110 000 лв. в проучване на подземни богатства

808
Инвестират 110 000 лв. в проучване на подземни богатства

Правителството одобри издаването на две разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства.
„Лацио Коструционе“ ЕООД ще проучва минни отпадъци в площта „Баритна мина Стара Загора“, разположена в землището на Стара Загора. Разрешението се предоставя за срок от две години, като за този период дружеството ще инвестира минимум 45 060 лв. в проучвателните дейности.

Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 4125 лв.
За срок от една година „Интерпром“ ЕООД ще проучва строителни материали в площта „Логодаж” край едноименното благоевградско село. Предвижда се да бъдат инвестирани в проучвателните дейности минимум 68 550 лв., както и 3000 лв. за опазване на околната среда.

Правителството предостави 35-годишна концесия на ЕТ „Алекс-Ко-Алексанър Койчев“ за добив на варовик от находище „Голия връх”, участък „Запад“. Кариерата се намира в землищата на селата Върбешница и Горна Кремена в община Мездра. Очаква се постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 1 142 064 лв. (без ДДС) за срока на концесията.

Съгласно действащото законодателство, тези приходи се разпределят по равно между държавния бюджет и бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ. За производствената дейност дружеството ще инвестира 429 232 лв.

Правителството даде разрешение правата и задълженията по концесионния договор за добив на скалнооблицовъчни материали – гнайсошисти, от находище „Чешмата” да бъдат прехвърлени от ЕТ „Орхан Селимов - 77 - Еуро гнайс - Иван Димов“ на ЕТ „Еуро гнайс - Кера Тодорова“.

Находище „Чешмата” е разположено в община Ивайловград. Концесията за него е предоставена през септември 2011 г. за срок от 25 години. Прехвърлянето на правата и задълженията по договора няма да промени никакви други условия в него.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg