Инвестират над 900 хил. лв. в сгради на МВР във Врачанско

388
Инвестират над 900 хил. лв. в сгради на МВР във Врачанско

Над 900 хиляди лева ще бъдат инвестирани в сгради на МВР във Врачанско през тази година, съобщи министър Румен Петков във Враца, където пристигна, за да участва в годишния отчет на Областна дирекция "Полиция" (ОДП).

Основна част от тези средства ще се вложат в реконструкцията на сградите на пожарната служба в Мездра и полицейското управление в Козлодуй, съобщава БТА.

Министър Петков допълни, че през 2008 година ще бъдат инвестирани значителни средства за ново компютърно оборудване, за въоръжение на полицейските служители и за тяхната обща подготовка, което трябва да гарантира добрата им работа. Той уточни, че до 15 април ОДП-Враца ще получи и 8 нови автомобила.

Вътрешният министър даде добра оценка за работата на врачанската областната дирекция през 2007 година. Пред него бил представен детайлизиран анализ на годишната дейност, в който са отразени както постигнатите резултати, така и критичните зони, уточни той.

“Впечатлен съм от намаляването със 700 на заявителските материали, с 500 на общия брой на извършените престъпления, както и на намаляването на убийствата и изнасилванията при 100 процента разкриваемост и на високия процент разкриваемост на блудствата,” каза още Петков.

Той подчерта, че в анализа са очертани проблемните сектори каквито са домовите кражби и умишлените палежи на територията на областта. Румен Петков добави, че в препоръките си обърнал внимание върху по-добрата организация на работата районните инспектори, които трябва да познават добре хората, живеещи в местата, където работят, включително и криминогенния контингент.

Министър Петков е обърнал внимание на подобряване на съвместната работа с прокуратурата и съдебната власт. Наличието на над 1000 осъдителни присъди в областта говори както за подобрената работа на полицията, така и за ефективната работа на окръжния съд и съдилищата в областта, което положителна тенденция, коментира той и изказа лична благодарност към директора на ОДП-Враца комисар Иван Сълов за постигнатите резултати.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg