Инвестират повече от 10 млн. евро в "Радомир Метал Индъстрийз"

443
Инвестират повече от 10 млн. евро в

Повече от 10 млн. евро ще бъдат вложени през тази година в "Радомир Метал Индъстрийз". Това съобщи изпълнителният директор на завода Людмил Александров, цитиран от БТА.

В процес на покупка са инсталация за електрошлаково претопяване и шлайфмашина за голямогабаритни опорни валци. Оборудването ще влезе в редовна експлоатация до края на годината.

Целим да разширим производствената номенклатура. Усилията са насочени към усвояване на опорни валци, които са много търсени в металургията и машиностроенето, подчерта Александров.

Затова ще бъде внедрена бързонагревна термична пещ. Новото оборудване ще доведе освен до повишаване на качеството на произвеждания метал и до подобряване на структурата на крайните продукти, както и достигане на по-високи механични показатели, смятат специалисти. "Радомир Метал Индъстрийз" е най-голямото промишлено предприятие в община Радомир.

То е правоприемник на две трети от мощностите на бившия комбинат за тежко машиностроене край с. Червена могила. Продукцията му е предназначена предимно за износ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg