Инвестиционната програма за Суходол възлиза на близо 35.5 млн. лв. за 2008-2009 г.

640
Инвестиционната програма за Суходол възлиза на близо 35.5 млн. лв. за 2008-2009 г.

Инвестиционната програма на Столичната община за кв. "Суходол" включва инфраструктурни проекти за 35.450 млн. лв. през 2008-2009 г., съобщи пред представители на сдружението "Зелен алианс" и на сдружението "Диалог за Суходол" кметът на София Бойко Борисов. Столичната община отговори публично на писмото на двете сдружения във връзка с инвестиционните си проекти в кв. "Суходол".

До края на март ще стане известно какви са възможните промени в общия устройствен план за включването на земеделските земи около квартала в регулация, посочи Борисов, цитиран от БТА.

Най-голямата инвестиция за подобряване на условията за живеещите в квартала ще е изграждането на естакада за пътни превозни средства над железопътна линия по ул. "Суходолска" при кв. "Факултета". По думите на Борисов предвидените 10 милиона лева за изграждането на естакадата няма да стигнат, според специалисти, и заради това общината е предвидила още пет милиона лева, които засега са в резерв.

Ако бъде необходимо, парите ще бъдат добавени към тези за строителството на естакадата и така инвестиционните ни проекти ще станат над 40 млн. лв. за квартала, обясни Борисов.

Инвестиционните намерения на общината включват подмяна на старата водопроводна мрежа, изграждането на връзки със съществуващи колектори и на нови главни колектори. Работата по подмяната и изграждането на водопроводната и канализационната мрежа е за близо 10 млн. лева.

Програмата на общината предвижда и оформянето на канал за коритото на река "Суходолска" и корекции на коритото в рамките на квартала.

Цялостно изграждане на две улици, частично изграждане на други пет и изготвянето на технически задания за проектирането на участъци от други пет улици са също част от инвестиционните намерения, включени в бюджета на общината за тази година.

В кв. "Суходол" ще се инвестират 540 хиляди лева за изграждането, рехабилитирането и
проектирането на парковете и градините там. Инсталацията за оползотворяване на сметищния газ и получаването на електрическа и топлинна енергия от нея ще струва четири милиона лева, които ще се инвестират през тази и следващата година.

Други четири милиона лева ще бъдат предназначени за рекултивацията на депото за неопасни отпадъци и на терена около него след приключването на експлоатацията му.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg