Искат от БТК абонаментна такса за стационарните телефони

359
Искат от БТК абонаментна такса за стационарните телефони

Днес внесохме колективен иск за 385 милиона лева срещу БТК и Комисията за регулиране на съобщенията за абонаментна такса на стационарните телефони.

Това обяви председателят на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги Янаки Ганчев.

Той подчерта, че Българската телекомуникационна компания БТК ЕАД от години ощетява потребителите с високите цени за поддържането на абонамент на стационарните телефони. (приблизително БТК има 2 милиона абонати).

Само за 2006 година 42% от проходите на БТК са от такса абонамент, а 56% от трафик.

„Такова нещо няма аналог в Европа", подчерта Ганчев. Той допълни, че именно за тези действия на БТК и на Комисията за регулиране на съобщенията за абонаментна такса на стационарен телефон са внесли днес иск до Софийски районен съд и по-късно ще бъде съзирана и Комисията за защита на потребителите.

Само за 2006 година БТК е получил 312 милиона лева приход от такса абонамент на стационарен телефон и 427 милиона лева от трафик. Председателят на Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги добави, че абонаментната такса на потребители е увеличена от приватизацията на БТК до момента с 270%.

Ганчев припомни, че има ново увеличение на телекомуникационните услуги от 1 март 2007 година.

Ганчев подчерта, че Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги искат възстановяване на таксата от 6 лв с ДДС за абонамент на стационарен телефон, съществувала преди приватизацията на БТК. В заключение той поясни, че ако е необходимо ще бъде съзирана и Европейската комисия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg