Испански холдинг планира 650 млн. евро инвестиции у нас

1445
Испански холдинг планира 650 млн. евро инвестиции у нас

Испанският енергиен холдинг за възобновяеми енергоизточници "Електра холдинг" стартира дейност на българския пазар, съобщиха от компанията за Profit.bg.

На пресконференция изпълнителният директор Хосе Оскар Лейва Мендес и бордът на директорите представиха програма за развитие до 2012 г.

Програмата включва развитие, изграждане и управление на енергийни проекти в четири технологии: вятърна енергия, соларна енергия, енергия произведена от биомаса и мини хидравлична енергия.

Въпреки скорошното стартиране на дейността, до този момент "Електра холдинг" имат участие в няколко проекта в България.

Целта на компанията е да стане лидер на пазара до края на 2010 г. Планираните инвестиции до 2012 г. са в размер на 650 млн. евро и осигуряване на 700 работни места, в това число директно и индиректно.

Финансиране на проектите ще се осъществява, както със собствени средства така и с листване на компанията на испанската борса. Предвижда се изплащане на дивиденти да бъде не повече от 25% с цел запазване на финансовата стабилност на компанията.

Според Хосе Оскар Лейва Мендес перспективите за развитие на сектора са много добри не само в България. Компанията работи и в Испания, Румъния и Мексико. Водят се преговори за стартиране на проекти и в Гърция и Хърватия.

На снимката: Хосе Оскар Лейва Мендес, изпълнителен директор на "Електра холдинг"

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg