Ital Food Industry с нова фабрика за 8 млн. лв.

2737
Ital Food Industry с нова фабрика за 8 млн. лв.

Ital Food Industry, производител на хранителни продукти Bruschetti Maretti и Kubeti, откри нова фабрика с високи производствени мощности в Шумен. Инвестициите в проекта възлизат на близо 8 млн. лв.

До края на годината предстои да бъдат направени нови инвестиции, свързани с пълното автоматизиране на производствените линии. Проектът е реализиран от Фикосота Синтез и Ital Food Industry.

Фабриката има три производствени линии, реализирани специално за Ital Food Industry, по уникална за България производствена технология. Най-новата линия е 100% автоматизирана и е предназначена за производството на първия сладък продукт на компанията – новата вафла Franka. Другите две линии произвеждат Bruschetti Maretti и Kubeti и са автоматизирани на 80%.

До края на годината предстои те да бъдат напълно автоматизирани. Производствените мощности на фабриката са много високи – реално тя може да реализира продукция до 250 камиона на месец. Прогнозите са до края на 2007 г. фабриката да произведе стока с обем на 25 000 палета.

Ital Food Industry реализира около 30% от продажбите си в България и изнася своята продукция към близо двадесет страни, основните от които са Румъния (около 50%), Сърбия (10%), Македония (15 %), Албания, Босна и Херцеговина (20%). Около 5% от продукцията се изнася за средна Европа (Чехия, Словакия, Унгария) и презокеанските държави (САЩ, Австралия).

През 2007 г. компанията реализира ръст на продажбите, който доведе до увеличение на пазарните дялове на продуктите – до 5-8% за Bruschetti Maretti и 15-18% за Kubeti.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg