IV-ти преглед на Националните доклади по КЯБ в периода 14-25 април

557
IV-ти преглед на Националните доклади по КЯБ в периода 14-25 април

Председателят на Агенцията за ядрено регулиране д-р Сергей Цочев е ръководител на българската делегация, която ще участва в ІV-тия преглед на Националните доклади на договарящите се страни по Конвенцията за ядрена безопасност (КЯБ). І

Той ще се проведе между 14 и 25 април 2008 г. В Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) във Виена. В делегацията са включени още представители на МИЕ, АЯР, АЕЦ “Козлодуй” и НЕК- ЕАД предприятие “АЕЦ Белене”

Българският национален доклад по конвенцията ще бъде представен на 16 април 2008 година. Той бе внесен в МААЕ на 28 септември 2007 г. и към него бяха зададени 148 въпроса от страните, подписали конвенцията. Повечето от въпросите са свързани с работата на регулиращия орган, изграждането на новата атомна централа, аварийната готовност и радиационната защита.

Народното събрание на Република България ратифицира Конвенцията през 1995 година. На три години договорилите се страни правят преглед на Националните си доклади по безопасност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg