Избират ръководните органи на Камарата на строителите утре - 29 юни

336
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще открие учредителното събрание на Камарата на строителите на 29 юни (петък ) 2007 г. от 9.15 часа в Дома на техниката в София.

Във форума ще участват 223 делегати, избрани от местните събрания на строителите.
Според обявения дневен ред, на двудневното събрание ще се приеме устав и правилник за водене на професионалния регистър. Предстои избор на ръководни органи на Камарата, информират от МРРБ.  

Законът за Камарата на строителите бе обнародван в Държавен вестник на 29 декември 2006 г. Законът се прилага за български и чуждестранни физически и юридически лица, извършващи строителство в България. Членството в Камарата е доброволно, а вписването в регистъра е задължително.

Сред изискванията за вписване в професионалния регистър са липса на данъчни задължения, платени осигурителни вноски и фирмата да не е обявена в несъстоятелност. Фирмите трябва да разполагат с необходимото оборудване за строителни и монтажни работи, персоналът да е назначен по трудови договори и да има професионални застраховки.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg