Избран е консултантът за реализацията на Българския енергиен холдинг

545
Избран е консултантът за реализацията на Българския енергиен холдинг

След провеждане на открита процедура за възлагане на обществена поръчка и с решение на МИЕ “Делойт България” беше избрана за консултант на Министерство на икономиката и енергетиката при създаване на Български енергиен холдинг.

Участниците, които подадоха оферти в срок (10 юни 2008 г.) за обществената поръчка на МИЕ за “Консултантски услуги за реализация на холдингов модел за преструктуриране и консолидация на енергийните дружества с едноличен собственик на капитала – държавата” бяха три: “Булброкърс Консултинг” ЕООД, “Делойт България” ООД и Консорциум “Евроодит Би Екс”.

Консорциум “Евроодит Би Екс” не беше допуснат до втория етап от процедурата (отваряне на ценови предложения), който беше проведен на 13 юни 2008 г., поради непълнота на офертата и несъобразяването й с изискванията, посочени в обществената поръчка.

При избора на консултант, критерий за определяне на изпълнител бе икономически най-изгодното предложение, съответстващо на техническото задание, определено въз основа на техническа оценка с 80% тежест към общата оценка и оценка на финансово предложение с 20% тежест към общата оценка.

При оценката на техническите оферти, която включва предложената методология и организация за изпълнение на проекта, както и образование, квалификация и професионален опит на всеки от десетте основни експерта, получените точки от участващите в откритата процедура фирми са следните: “Булброкърс Консултинг” – 88.18 точки; “Делойт България” – 94.92 точки.

При отваряне на ценовите оферти стана ясно, че “Булброкърс Консултинг” предлага цена от 725 000 лв. без ДДС (която носи 20 точки), а “Делойт България” – 736 000 лв. без ДДС (която носи 19.7 точки).

Въз основа на комплексната оценка класацията е следната: Първо място за Делойт България с 95.64 точни, следван от Булброкърс Консултинг с крайна оценка на офертата от 90.54 точки.

Целта на обществената поръчка на база на решение от Министерския съвет на 13 февруари 2008 г. е да се създаде Български енергиен холдинг (БЕХ), учреден и 100% собственост на Министерството на икономиката и енергетиката. Този холдинг трябва да обхваща пет държавни енергийни дружества – „Булгаргаз холдинг" ЕАД, НЕК ЕАД, Мини „Марица Изток" ЕАД, ТЕЦ „Марица Изток-2" ЕАД, както и блокове 5 и 6 на АЕЦ „Козлодуй" ЕАД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg