Издават комплексни разрешителни за строеж до 30 септември

382
Издават комплексни разрешителни за строеж до 30 септември

До 30 септември тази година да бъдат издадени оставащите комплексни разрешителни за действащи инсталации, предвижда график, одобрен от министър Джевдет Чакъров. В писмо той информира за това Европейската комисия, информират от МОСВ.

Графикът за ускорено изготвяне на комплексните разрешителни за инсталациите, за които издаването закъсня след срока 30 октомври миналата година, е разписан подробно по групи инсталации, в зависимост от сектора, в който те работят. Това са основно общински депа и предприятия от интензивното животновъдство. Този график е подробно представен в писмото на министър Чакъров до ЕК.

Министърът информира също така, че във връзка с отправена бележка от ЕК относно пълното транспониране на директивата за оценка на въздействието върху околната среда на някои планове и програми, става въпрос за някои неточности при превода на български език. Те вече са отстранени чрез изменения и допълнения в Закона за опазване на околната среда, които минаха на първо четене в парламента и предстои разглеждането им на второ четене.

Тази допълнителна информация вече е представена на ЕК от Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg