Излезе докладът от проверката на САПАРД, нарушения няма

492
Излезе докладът от проверката на САПАРД, нарушения няма


В Държавен фонд „Земеделие” – Агенция САПАРД се получи Доклад на Сметната палата на Република България от извършения одит на дейността на Държавен фонд „Земеделие” – Агенция САПАРД за периода 01.01.2006 г. - до 30.06.2007 г. Докладът е качен на интернет страницата на Сметната палата и е достъпен за всички медии и лица, които се интересуват от него.

Основните изводи от доклада показват, че анализът и съпоставката между законовите, подзаконовите и вътрешни актове показа яснота, пълнота, достатъчност и съответствие между законовите изисквания за уредбата на дейността по избор на проекти и подписване на договори и всички останали текстове на актовете от по-нисък ранг.

При избора на проекти и сключване на договори, дейностите осъществявани от Агенция САПАРД са в съответствие с изискванията на нормативните актове.

Регламентираните процедури и дейности по избор на проекти и сключване на договори са прилагани системно и са документирани по установения от нормативните актове ред.

Констатираните случаи на неспазване на процедурата по уведомяване на кандидатите за одобрението на проектите с уведомителни писма и на нормативно определените срокове за:

- изготвяне на становища от отдел Европейски схеми (ЕС) и предложения до Комисията за избор на проекти (КИП) за одобрение или отхвърляне на проекти;

- уведомяване на кандидатите в регламентирания срок, считано от датата на получаване на документите в Областни дирекции (ОД) или Централно управление (ЦУ);

- провеждането на заседанията на КИП за одобряване или отхвърляне на проекти не са оказали негативно влияние върху процеса и не са нарушили правата на кандидатите за помощта като бенефициенти.

При подписване на договорите с кандидатите за помощта са спазени регламентираните процедури. Сключените договори съдържат определените в нормативните актове реквизити и задължителни условия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg