Износът на месо се е удвоил през третото тримесечие

550
Износът на месо се е удвоил през третото тримесечие

Производството на предприятията "Месна промишленост" в България е намаляло с 9.8% през третото тримесечие на 2009 г., а за деветмесечието намалението е с 2%, показва обзорният анализ на СФБ Капиталов пазар АД (дружеството е 100 % собственост на БСК).

Внесените през третото тримесечие количества месо и местни продукти са се увеличили с 27%, а изнесените продукти - над 2 пъти. За деветте месеца до септември 2009 г. вносът е отбелязал ръст от 6.9%, а износът - 65.4%. Отрицателното външнотърговско салдо се влошава с 3.4% през третото тримесечие.

Нарастват продажбите на месо от птици, а на колбаси, говеждо и свинско месо - намаляват.

Износът на козметика и парфюмерия продължава да расте

През третото тримесечие на 2009 г. производството на шампоани в България е по-малко с 3%, а на етерични масла с 39%. В същото време производството на паста за зъби отчита ръст от 20.8%.

Подсектор "Парфюмерия и козметика" продължава да е един от малкото в България с нарастващ износ. Изнесените количества през третото тримесечие са повече с 15.3%, а за деветмесечието - с 11.9%. Увеличението на стойностния обем е съответно - 20% и 21.5%. Вносът за третото тримесечие е намалял с 9.7%.

Продажбите на шампоани за периода юли-септември са се увеличили с 2.8%, а на пастата за зъби са намалели с 22.5%. Продадените на вътрешния пазар етерични масла са с 27.3% по-малко, а за деветмесечието - с 2.2%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg