Изостряне на кризата в Сливенско

637
Изостряне на кризата в Сливенско

Икономическата криза засегна сериозно най-голямото машиностроително предприятие в Сливенска област - ЗММ-Сливен. Председателят на регионалната организация на КТ "Подкрепа" Емил Петков съобщи, че предизвестия за съкращение в ЗММ са получили нови 50 работници.

Заедно със съкратените в началото на годината, общият брой на изгубилите работните си места машиностроители от ЗММ достига 90. Останалите над 320 работници са на 4-часов работен ден, защото предприятието няма поръчки.

ЗММ не успя да се класира за компенсации от държавата поради големия брой на своите служители, тъй като постановлението не допуска частично финансиране.

Според Петков кризата в Сливенско започва да се усеща силно. Очаква се без работа да останат над 30 работници от "Вини"-Сливен. Още няма затворени шивашки предприятия, но всички са затруднени поради липсата на поръчки.

С изключение на съкратените в началото на годината 100 души, най-голямото текстилно предприятие в региона - "Миролио", работи по получените поръчки на пълно работно време и с всички свои служители.

Най-силно засегнат от кризата в Сливенска област е Заводът за металорежещи машини. Предизвестия за съкращение са получили още 50 работници, като общият брой на загубилите работата си там е вече 90.

Източник: БНР


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg