Изпълнител на проекта ва ЖП линията София–Пловдив е POYRY INFRA GmbH

853
Изпълнител на проекта ва ЖП линията София–Пловдив е POYRY INFRA GmbH

Заместник-министърът на транспорта Весела Господинова и представителят на POYRY INFRA GmbH, Германия, Хайнц-Йоахим Бауер подписаха днес договора по проекта „Техническа помощ за модернизация на трансевропейската железопътна мрежа за особена Позиция І – железопътна линия София – Пловдив”.

Срокът за изпълнение е 22 месеца (до 30 ноември 2009 г.) и е на стойност 2 489 000.00 лв. (без ДДС). Финансира се със средства от Кохезионния фонд – 85% и от държавния бюджет – 15%.

Основната цел на поръчката е да се предостави техническа помощ на Република България за развитието на железопътната инфраструктура, в съответствие с политиката на Европейския съюз. Проектът ще помогне на страната ни да изпълни поетите ангажименти за развитие на железопътната инфраструктура, достигайки европейските стандарти и ще допринесе за стабилното развитие на трансевропейските транспортни мрежи.

Крайният резултат ще бъде: определяне на необходимите инвестиции и създаване на база за провеждането на търгове за избор на изпълнители и последващо сключване на съответните договори за строителство, инженеринг, доставки и супервизия, с финансиране от Кохезионния фонд на ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg