Изпълняват проект за подобряване и развитие на корпоративното управление

403
Изпълняват проект за подобряване и развитие на корпоративното управление

Приключи първата фаза от дейности, заложени в проекта “Укрепване капацитета на структурите на гражданското общество за подобряване на корпоративното управление и развитие на корпоративната социална отговорност”. Проектът e финансиран по Оперативна програма “Административен капацитет” и е разработен от Асоциация на индустриалния капитал в България, с партньорското участие на Асоциация на директорите за връзки с инвеститорите в България.

В Дейност 1 на проекта се разработи подобрен набор от критерии за изпълнение и оценка на проекта, както и процедури за последващ контрол, също така се прецизира графикът за провеждане на тръжните процедури. В момента са стартирани Дейност 2 и Дейност 3 по проекта.

По Дейност 2 се осъществява “Разработване на анализ на предизвикателствата в областта на подобряване на корпоративното управление, развитие на корпоративната социална отговорност, осигуряване на прозрачност в дейността на компаниите и защита на правата на акционерите”. Този анализ ще бъде разработен от гледна точка на оптимално използване на възможностите за подобряване на знанията и уменията на партньорите по проекта като структури на гражданското общество за реализиране на националната политика, провеждана от органите, регулиращи дейността на капиталовите пазари в тези направления. Той ще се основава на комплексна обработка на наличната вторична информация, както и на набиране и обработка на първична информация специално за нуждите на изпълнение на проекта, набрана посредством комбинация от количествени и качествени методи, от екип социолози, привлечен специално за изпълнение на дейността.

По Дейност 3 се извършва “Проучване на добрите практики в областта на корпоративното управление, развитие на корпоративната социална отговорност, осигуряване на прозрачност в дейността на компаниите и защита на правата на акционерите – от EuropeanIssuers”. С тази дейност се цели детайлно изследване и инкорпориране на добрите практики на европейските публични компании, както и налагане на положителния опит и добрите практики в дейността на сдруженията на емитентите и на директорите за връзка с инвеститорите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg