Изпреварващо се повишават заплатите в Стомана Индъстри

940
Изпреварващо се повишават заплатите в Стомана Индъстри

"Стомана Индъстри" е първото предприятие в металургичния бранш, което осигурява повишение на работните заплати с една година напред. Това обяви днес в Перник Ренета Петрова - заместник-председател на синдикалната федерация "Металици" към КНСБ.

Съгласно подписано споразумение със синдикатите основните месечни заплати в металургичното дружество ще се повишават с по 5 на сто през шест месеца, считано от 1 юли тази година до 1 юли догодина.

Увеличава се и бонусът за здраве. Ако работниците не допуснат трудови злополуки, задължително ползват лични предпазни средства и поддържат хигиена на работното си място, ще бъдат възнаградени с по 200 лв. над заплатата си на всеки два месеца. Досега за същия показател е бил плащан бонус 130 лв. на два месеца.

Повишава се и допълнителното възнаграждение за производствени резултати средно със 17 на сто, добави главният директор на "Стомана Индъстри" Владимир Николов.

Брутната работна заплата за тази година в дружеството е увеличена с 20 на сто, уточни Томчо Томов - ръководител "Човешки ресурси" в мажоритарния собственик "Виохалко".

От 1 септември започват преговори за подписването на нов колективен трудов договор. Ще бъдат заложени нови социални клаузи, обеща Томов. От ръководството на дружеството се ангажират за две години да бъдат инвестирани 15 млн. лв. в подобряването на производствената среда.

Работодателят ще пристъпи от есента към доброволно здравно осигуряване на всички работници и служители, съобщи Томов. Ще бъде осигурен и допълнителен пакет от здравни услуги.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg