Извършени са 351 проверки на лица, упражняващи строителен надзор

516
351 проверки за изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, извърши Дирекцията за национален строителен контрол за второто тримесечие на 2007 г.

Проверени са строежи от първа до четвърта категория, включително на територията на цялата страна, в това число 123 жилищни сгради, 100 обществени сгради, 44 производствени сгради, 71 строежи от техническата инфраструктура и 13 хидротехнически съоръжения, за което са съставени констативни протоколи.

Проверени са 148 юридически лица и еднолични търговци, извършващи оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

За установените нарушения през второто тримесечие на годината са издадени 14 наказателни постановления. Девет от тях са на юридически лица и еднолични търговци – консултанти и пет на физически лица, упражняващи дейност от и за сметка на еднолични търговци и юридически лица – консултанти.

При проверките са установени и нарушения от други участници в строителството – възложители, проектанти и строители. Образувани са съответните административни и административно-наказателни производства. Издадени на 15 броя наказателни постановления.

Проверките на ДНСК са в изпълнение на заповед на Министъра на регионалното развитие и благоустройството за засилен контрол върху лицата, извършващи строителен надзор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg