Иззеха над 18 тона негодно месо в Пловдив и Ловеч

826
Иззеха над 18 тона негодно месо в Пловдив и Ловеч

Над 18 тона месо и месни продукти с изтекъл срок на годност ще бъдат изпратени от ветеринарните власти за унищожаване в екарисаж. При проверка в хладилна база в гр. Пловдив на 17 май 2010 г. инспекторите от Държавния ветеринарно-санитарен контрол (ДВСК) в града иззеха 18 520 кг. месо и месни продукти с изтекъл срок на годност. Количествата свинско, говеждо месо и шунка са съхранявани в хладилна складова база в града, в която хладилните съоръжения са наети от холандска, немска и три български фирми - собственици на суровините и продукцията.

В хладилна камера са намерени и 58 кг. сладолед, също с изтекъл срок на годност.

Продукти и суровини с изтекъл срок на годност от хладилната база не са влизали в търговската мрежа. На управителя на фирмата, собственик на хладилната база, ще бъде съставен акт за нарушение на стойност между 1 000 и 3 000 лв. Петте фирми - собственици на продукцията ще бъдат глобени с между 1 000 и 2 000 лв.

На 20 май 2010 г. инспектори от ДВСК Ловеч съвместно с представители на Гражданска защита, областната администрация, органите на МВР и община Летница провериха сигнал за нередност в помещенията на месопреработвателно предприятие в гр. Летница. Предприятието е преустановило дейността си през 2009 г. и е било заличено от регистрите на ветеринарната служба. При проверката беше установено, че между 5 и 7 тона неправомерно съхранявани в хладилните съоръжения месо и месни продукти са се развалили заради преустановяване на електрозахранването в помещенията. Проверката по случая продължава, като са уведомени и органите на прокуратурата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

собственик
# 0
15:05 | 22 May 2010
Защо от НВМС, не кажат колко от нерегламентираните транжорни и месопреработвателните предприятия,работят нелегално и в нарушение на Закона за храните!?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg