Как да получите справка за избирателните списъци за Европарламент 2007?

483
Справки за избирателните списъци за Европарламент 2007 всеки може да намери на електронен адрес www.grao.bg/elections/. Другия т начин е чрез изпращане на sms съобщение, като текстът трябва да съдържа буквите EGN на латиница и десетте цифри на ЕГН (пример: egn 6204090000). Текстът на съобщението трябва да се изпрати на номер 11111 за ГлоБул и Вивател и 11101 за МТел, като системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН.

Цената на съобщението с ДДС e 30 ст. за МТел, 30 ст. за Вивател и 29 ст. за Глобул.

Другият начин за получаване на справка за избирателните списъци е чрез стационарен телефон, като тел. 0800 1 4726 е безплатен за цялата страна.

Избира се 0800 1 4726 (по-лесно се запомня като 0800 1 GRAO) Буквите "GRAO" съответстват на цифрите "4726" от клавиатурите на повечето съвременни телефонни апарати.

След свързване от цифров телефон системата изисква тонално въвеждане на ЕГН и потвърждаване на верността на въведените цифри, след което системата съобщава номера на избирателната секция, населеното място и адреса на избирателната секция.

След свързване от аналогов телефон системата автоматично пренасочва обаждането към оператор, който в свободен разговор извършва справка и съобщава данните за номера на избирателната секция и нейния адрес на обадилия се гражданин.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg