Какви пътища ще се строят у нас през следващите години?

881
Какви пътища ще се строят у нас през следващите години?

През последните дни бяха посочени основните цели на правителството, свързани със строителството на магистрали и основни пътни артерии. Така до 2012 г. България ще разполага с завършена АМ Тракия, а година по-късно и с АМ Марица и Струма.

До края на мандата си от правителството планират също така и свързването на Автомагистрала „Хемус" с околовръстния път на София модернизирането на участък от път I-1 (E 79) Враца - Ботевград, жп линията София - Пловдив и жп линията София-Драгоман (по протежение на Трансевропейската транспортна мрежа).

Ще бъдат рехабилитирани пътния участък Кърджали - Подкова и ще се изградят участък от път E 79 Видин - Монтана и нов граничен комбиниран (пътен/железопътен) мост над р. Дунав при Видин - Калафат (България/Румъния).

Реконструкция ще се извърши на жп линията Пловдив - Свиленград, докато тази между Свиленград и турската граница ще се електрификацира.

Не на последно място ще се изгради и интермодален терминал в София (мястото от железопътната мрежа или вътрешно-водните пътища - речно и морско пристанище, където се променя видът на транспортиране).

За първи път през тази година правителството определи и приоритетни проекти по Оперативна програма "Околна среда", които трябва да бъдат завършени. Сред тях са пречиствателните станции в Ловеч, Монтана; Севлиево; кв. Меден Рудник, гр. Бургас, Попово, Балчик, Смолян; и други.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg