Калфин на бизнес среща в Брюксел, посветена на 50-ата годишнина от Римския договор

598
Калфин на бизнес среща в Брюксел, посветена на 50-ата годишнина от Римския договор

Днес, 15 март 2007 г. в Брюксел вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще вземе участие в Петата европейска бизнес среща на върха, посветена на 50-ата годишнина от Римския договор.

Темата на юбилейното издание на форума е „Реформа за изпълнение: Европа е нашият бизнес”. Срещата се организира от Конфедерацията на европейския бизнес BUSINESSEUROPE и Белгийската федерация на предприятията (FEB), информират от МВнР.

В рамките на четири пленарни сесии и 12 работни групи близо 100 презентатори, между които бизнес лидери, учени, журналисти, представители на Европейската комисия и неправителствени организации, ще дискутират как ЕС може да създаде възможности за икономически растеж и заетост.

В събитието се очаква да се включат много водещи фигури от европейското бизнес общество, министър-председатели, министри и други високопоставени представители от ЕС. Сред тях ще бъдат Жозе Мануел Барозу и Гюнтер Ферхойген председател и заместник-председател на Европейската комисия, Лакшими Митал, президент на стоманодобивния концерн Арселор-Митал. Филип Де Бук, Главен секретар на BUSINESSEUROPE и др.

Срещата се провежда десет дни преди Берлинската среща на високо равнище на ЕС по повод 50-годишнината от Римския договор. Очаква се участниците във форума да отправят послание до политическите лидери на ЕС във връзка с историческия юбилей на Съюза.

Според Главния координатор на срещата Витце Рюшен “Петата европейска бизнес среща на върха ще се фокусира върху проблеми, близки до тези на европейските компании. Основните точки в програмата с голямо влияние върху бизнеса в Европа са: енергетиката, по-доброто регулиране, изследванията, демографските проблеми, глобализацията и образованието.

Десет дни преди Берлинската среща бизнесът ще изрази своята готовност за реформи и ще изпрати на политическите представители своите препоръки относно бъдещето на Европа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg