Калфин: При злоупотреби от страна на Е.ОН потребителите ще бъдат компенсирани

349
Калфин: При злоупотреби от страна на Е.ОН потребителите ще бъдат компенсирани

При установяване на неточности в сметките за ток, издадени от Е.ОН - България Продажби АД и на закръгляване на начислените суми в ущърб на абонатите, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще даде задължителни указания на дружеството да компенсира битовите потребители, получили по-високи сметки от реално дължимите.

Това каза вицепремиерът и външен министър Ивайло Калфин по време на парламентарен контрол на въпрос за ощетяване на потребителите и държавата от Е.ОН - България. Министър Калфин отбеляза, че в момента ДКЕВР извършва спешна справка на представените сметки от жалбоподатели.

След приключване на проверката, която обхваща периода 1 януари - 1 юли т.г., при наличие на злоупотреба - умишлена или не - на Е.ОН потребителите ще бъдат компенсирани, посочи Ивайло Калфин.

Той обясни, че надвзетите суми ще бъдат възстановени за всички засегнати клиенти, независимо дали са подали или не жалба за това. Ивайло Калфин посочи също, че ДКЕВР ще наложи санкции, в рамките на правомощията си, при констатиране на нарушение на условията на издадената на енергийното дружество лицензия.

Вицепремиерът припомни, че имаше подобен проблем с клиентите на ЧЕЗ - България и след направена проверка абонатите бяха компенсирани за надвзетите суми заради закръгляване на стойностите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg