Калфин се среща с изпълнителния секретар на Икономическата комисия за Европа на ООН

775
Калфин се среща с изпълнителния секретар на Икономическата комисия за Европа на ООН

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще се срещне с изпълнителния секретар на Икономическата комисия за Европа на ООН (ИКЕ) Марек Белка. Срещата ще се състои утре по време на представянето на доклада „Паневропейската перспектива за икономическата интеграция на ЮИЕ: ролята на ИКЕ”. Документът е изготвен от Горан Свиланович, бивш министър на външните работи на Сърбия. Той се представя официално преди предстоящата първа среща на Регионалния съвет за сътрудничество на 27 февруари и министерската среща на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа на следващия ден.

В дискусията по доклада ще участват Оскар Никовиц от Европейска комисия; постоянният представител на Програмата на ООН за развитие в София Хенри Джаклин, Иван Кръстев от Центъра за либерални стратегии и Огнян Шентов от Центъра за изследване на демокрацията.

Икономическата комисия за Европа (ИКЕ) е една от петте регионални комисии на ООН, чиято основна цел е насърчаването на икономическото сътрудничество между страните членки, създаване на условия за социално-икономически прогрес и развитие и постигане на по-висок стандарт на живот. Конкретните приоритети и области на дейност на ИКЕ се определят от самите страни членки, в зависимост от тяхната оценка на текущото политическо и икономическо развитие на региона и техните виждания за необходимостта от общи регионални усилия в социално-икономическата област.

Снимка: Министерство на външните работи

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg