Камери нон-стоп в пунктовете за метали

928
Камери нон-стоп в пунктовете за метали

24-часово видеонаблюдение ще трябва да осигурят собствениците на площадките за изкупуване на черни и цветни метали. Пунктовете трябва да се намират в рамките на територии, определени с устройствените планове за производствени складови дейности, решиха депутатите с приетите на второ четене промени в Закона за управление на отпадъците.

Отделно трябва да се съхраняват отпадъците от батерии, електронно оборудване, елементи от МПС. Площадките за изкупуване на скрап трябва да отговарят на новите изисквания в срок до 9 месеца.

С промените на практика се криминализира нерегламентираното предаване на елементи от железопътната мрежа, кабели, метални капаци и знаци, елементи от паметници без сертификат за произход.

Ако едноличните търговци нарушат изискванията на закона, наказанието е глоба до 100 хиляди лева. При повторно и системно неспазване на условията ще се отнема лиценза на фирмата.

За промените настоя вътрешният министър Цветан Цветанов, за да се редуцират кражбите на кабели и елементи от ж.п. системата. С промените ще бъдат редуцирани и броят на пунктовете за цветни и черни метали. От 2400 лицензирани пунктове в страната трябва да останат около 400.

Източник: БНР

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg